Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İstanbul'a geldiğimde hep teknede kalıyorum

52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında kendisine verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü almak için Antalya'ya giden Jeremy Irons: Türkiye'ye birçok kez geldim. İstanbul'a geldiğimde hep teknede kaldım. Boğaz'ı seviyorum ama Bodrum da çok güzel

52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen dünyaca ünlü yıldız Jeremy Irons, geçtiğimiz günlerde Antalya'ya geldi. Ünlü oyuncuyla bu ödülün kendisi için neler ifade ettiğini, kariyerini, Türk sinemasını ve bilmediğimiz yönlerini konuştuk...

Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü aldınız. Neler hissediyorsunuz?
Çok mutluyum burada olduğum için. Aslında Yaşam Boyu Onur Ödülü almak için Antalya'ya gelmek benim için şahane bir neden oldu. Çok çalışıp karşılığını ödülle almak çok gurur verici.

Antalya'yı nasıl buldunuz?
Dün gece gezme şansım oldu. Öncelikle çok büyük bir şehir. Kendimi Güney Fransa'yı geziyor gibi hissettim. Denizi ve kumu da benziyor Güney Fransa'ya, gerçekten muazzam. Ben çok sevdim Antalya'yı...

ÇOK BAŞARILI İŞLER YAPTIM

'Batman v Superman: Adaletin Şafağı' adlı filminiz 25 Mart'ta vizyona giriyor. Nasıl bir film izleyeceğiz?
'İyi ya da iyi değil' diyemem ben hiçbir filmim için ama seyircinin olağanüstü performanslar izleyeceğini söyleyebilirim. Ben Affleck özellikle çok konuşulacak. Harika bir film geliyor.

Hiçbir şey anlatmadınız ama...
Bu filme ilgili gerçekten hiçbir şey söyleyemem. Eğer söylersem sonrasında sizi öldürmem gerekir. (Gülüyor) Peki tamam, sadece şunu söyleyebilirim; bana göre çok sıradışı bir film oldu, seyirciler bu filme bayılacak.

Çok başarılı bir aktörsünüz... Triple Crown of Acting tacı her oyuncuya nasip olmaz. Academy, Emmy ve Tony ödülleriniz de var. Nasıl bir duygu? Bunu insanlar söylediği zaman fark ediyorum ve hatırlıyorum ama tabii ki muhteşem bir duygu.

Unutamadığınız bir set var mı?
Robert De Niro ile oynadığımız 'Misyon' filminin çekimleri fevkaladeydi.

Hangi filminizin yeri sizin için ayrı?
Bunu söylemek gerçekten çok zor.

Ama mutlaka vardır bir tane....
Festivalde gösterimi olacak 'Dead Ringers' filmimin yeri bende ayrı, tamam mı? (Gülüyor)

Geçmişe dönüp baktığınızda kariyerinizden memnun musunuz peki?
Çok mutluyum, muhteşem insanlarla çalıştım. Çok şanslıydım, çok güzel işler yaptım. Seyahat etmek ve yeni insanlarla tanışmak için çok fırsatım oldu. Birçok yeni hikaye keşfettim. Muhteşem bir kariyerdi, şanslıydım.

İngiliz bir oyuncu olmak dünyada nasıl karşılanıyor?
Sanırım İngilizce yaygın olduğu için çok şanslıyız. Eğer dünyanın büyük bir bölümü Türkçe konuşuyor olsaydı, o zaman Türk aktörlerden birçoğu dünyaca önemli oyuncular olacaktı. Ama filmlerin doğası ve çoğu izleyicinin İngilizce'yi anlaması, İngilizler için önemli bir yer tutuyor. Bu durum iyi eğitilmiş İngiliz oyuncuların dünya çapında başarı elde etmesini sağlıyor.

En başarılı İngiliz yönetmen olarak kimi söyleyebilirsiniz?
Sam Mendes.

Peki daha önce Türkiye'ye geldiniz mi?
Birçok kez geldim. İstanbul'a geldiğim zaman hep teknede kaldım. Özellikle Boğaz'ı seviyorum ama Bodrum da çok güzel.

VETERİNER OLMAK İSTİYORDUM

"Oyuncu olmak istemiyordum" diye bir açıklamanız var...
Doğru, hiçbir zaman oyunculuk hayalim yoktu, veteriner olmak istiyordum. Aslında ben köylerde çalışmak istiyorum. Beni köy yaşamına götürecek bir hayat olsa... Tiyatro yaparken oradaki rutini ve farklı insanlarla birlikte oynamayı sevdim.

Hollywood aktörleri için kaprisli diyorlar...
Kaprisli olduklarını kabul etmiyorum. Sadece kariyerlerinin iyi olması için endişeliler ve hassas davranıyorlar. İnsanlar da bunu kapris olarak algılayabiliyor. Olağanüstüler bence, özellikle Robert de Niro ve Meryl Streep.

İYİ AKTÖR DÜNYANIN HER YERİNDE İYİDİR!

Türk aktörler hakkında neler düşünüyorsunuz?
Bilemiyorum çünkü Türk bir aktörle hiç çalışmadım ama iyi aktör, iyi aktördür. Bu Türkiye'de de olsa böyle, Fransa'da da, Hollywood'da da. Türkiye'nin iyi bir sinema endüstrisine sahip olduğunu söyleyebilirim.

Bollywood ne durumda peki?
Bollywood sinemasında bulunmadım ama geçtiğimiz haftalarda bir filmim Hindistan'da gerçekleşen bir festivalin açılış filmiydi. İngiltere'de olduğum için gidemedim. Gidebilseydim Bollywood yıldızlarıyla da buluşabilirdim orada.

2016 Oscar'larıyla ilgili tahminleriniz var mı?
Cate Blanchett'in başrol oynadığı, Todd Haynes'in yönetmenliğini yaptığı 'Carol' filmi bence bu yılki Oscar'da olabilir. Filmi Brooklyn'de izledim ve çok beğendim.

Hakkınızda bilmediğimiz başka daha neler var?
At biniyorum, yelken yapıyorum ve bisiklete biniyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA